"Centelles. Les vides d'un fotògraf. 1909-1985" és l'exposició més important i completa del fotògraf Agustí Centelles. L'Espai 2 i la Sala Xavier Miserachs del Palau de la Virreina acullen una exposició que mostra els múltiples renaixements i reinvencions de l'obra de l'artista.
La fotografia d'Agustí Centelles és una epopeia moderna, una epopeia política i personal: la de la guerra, la presó, la censura, la prohibició del franquisme d'exercir el fotoperiodisme. La seva obra té a veure amb l'ètica, amb la contemporaneïtat dels seus enquadraments, amb la concepció eminentment moderna de la seva fotografia. Ningú com ell no ha estat capaç de testimoniar els drames i les tragèdies viscudes a Catalunya en el període que va del 19 de juliol de 1936 al maig de 1937. La bellesa pot ser enlluernadora, l'atrocitat colpidora, però les seves imatges sempre són fidels, en cap cas la realitat que mostra Centelles està manipulada.
Va ser, segons ell mateix, "un caçador d'imatges", un perseguidor, un documentalista i un soldat de la memòria contra l'oblit. En ell hi ha un cineasta en potència, pel moviment de les seves fotografies, per la vitalitat de les seves escenes, per la posició del fotògraf. Les seves imatges són vives i contemporànies. Ens fa recordar el passat, però també ens fa reflexionar sobre el present d'una humanitat que no es resisteix a la guerra.