{\rtf1\ansi\deff0{\fonttbl{\f0\fnil\fcharset0 MS Sans Serif;}}
\viewkind4\uc1\pard\lang3082\f0\fs16 Barcelona-Chicago-New York s'inicia a l'Exposici\'f3 Internacional de Barcelona de 1888, on les reproduccions visuals del pont de Brooklyn i una est\'e0tua de la Llibertat, reprodu\'efda a escala, enlluernen els barcelonins i finalitza amb el reconeixement nord-americ\'e0 a l'obra p\'fablica feta pels ajuntaments democr\'e0tics de Barcelona entre els anys 1981 i 1988. S\'f3n 100 anys en la relaci\'f3 entre tres ciutats referents al m\'f3n que, curiosament, cap d'elles \'e9s capital d'estat. En tot aquest temps hi ha hagut un joc de transfer\'e8ncies. Volums i formes arquitect\'f2niques o maneres de fer urbanisme que s'han anat passant de l'una a l'altra. Tres ciutats que s'han mirat i observat al detall, amb la intenci\'f3 cadascuna de situar-se en el panorama internacional.
\par
\par Sab\'edeu que la Via Laietana segueix el llenguatge arquitect\'f2nic de l'escola de Chicago? Coneixeu que per a l'Exposici\'f3 Internacional de Barcelona del 1929 s'esperaven m\'e9s de 500.000 turistes nord-americans? O que Antoni Gaud\'ed -al qual el MOMA de Nova York va dedicar una exposici\'f3 monogr\'e0fica el 1956- va rebre l'enc\'e0rrec per fer un gran hotel a Manhattan, que finalment es va desestimar?
\par
\par El llibre tamb\'e9 recull els testimonis dels barcelonins que van quedar im-pactats amb l'arquitectura i la vida de Nova York i Chicago, i \'e9s ple de documents gr\'e0fics per mostrar les relacions d'anada i tornada entre les tres ciutats.
\par }