{\rtf1\ansi\deff0{\fonttbl{\f0\fnil MS Sans Serif;}{\f1\fnil\fcharset0 MS Sans Serif;}}
\viewkind4\uc1\pard\lang3082\f0\fs16 Ramona Closa ha estat la mare, la padrina i l\f1\rquote\'e0nima de casa nostra. Nascuda a Tor\'e0 en 1919, va formar part de la tercera generaci\'f3 de l\rquote Hostal Jaumet, fundat el 1890. La seva traject\'f2ria, marcada per la saga familiar dedicada a donar un bon servei d\rquote acollida i bon menjar, ha estat per a nosaltres un exemple en tots els sentits. La seva dedicaci\'f3 al treball senzill per\'f2 constant, el seu amor a la tradici\'f3 familiar i comarcal i el seu bon fer a la cuina, van fer que recuper\'e9s al llarg de la seva vida els plats tradicionals de la cuina segarrenca La seva autora ha aconseguit tractar magistralment tots els temes relacionats amb la intensa i extensa tasca que durant desenes d\rquote anys va realitzar l\rquote aut\'e8ntica responsable de les veritables \ldblquote aromes\rdblquote que, metaf\'f2ricament, bategen el t\'edtol d\rquote aquesta obra. Tot amb tot, l\rquote autora, Antonieta Zaccarelli, s\rquote ha referit a bastament a la important aportaci\'f3 feta per la \ldblquote padrina\rdblquote (a les terres de Ponent) o \'e0via a la resta dels Pa\'efsos Catalans de Cal Jaumet de Tor\'e0, com ha estat sempre coneguda a la Segarra i pels milers de fam\'edlies catalanes, o no, que amb notable assidu\'eftat hem gaudit dels molt variats plats que l\rquote estimada senyora Ramona oferia als clients de la casa, atesos sempre amb l\rquote amabilitat pr\'f2pia de qui, sense cap esfor\'e7, pot tractar a tothora amb senzillesa i mod\'e8stia exemplars.
\par
\par Pr\'f2leg de Jaume Terribas\f0
\par }