Comparat amb el Diari d'Anna Frank i escrit entre setembre de 1941 i agost de 1942, el Diari de Praga reflecteix les dures condicions sota les quals van viure els ciutadans praguencs durant l'ocupació nazi. Totes les anotacions traspuen una gran tensió interior, cada paraula recull l'atmosfera de l'època i de la vida d'un "gueto sense murs": amb un estil lacònic i objectiu, amb una visió juvenil del món, múrria e ingènua a la vegada, amb la curiositat i la veracitat pròpies d'un nen, Petr es veu cruelment confrontat amb l'angoixa de les persones adultes i la inseguretat que va obrint-se pas en la vida quotidiana. Així, per exemple, l'1 de gener de l'any 1942 va escriure: "Allò que ara és ben habitual, en temps normals despertaria una gran commoció."
Petr Ginz va néixer a Praga el 1928, de pare jueu i mare txeca i ària. Als pocs anys va destacar pel seu gran talent, tant a nivell literari com artístic. A finals de 1942 va ser traslladat al gueto de Terezin. El 1944 va ser deportat a Auschwitz, on va morir assassinat per la barbàrie nazi.
Chava Pressburger, de soltera Eva Ginz, va néixer el 1930 a Praga. Als catorze anys va ser deportada a Terezin, on va sobreviure a l'holocaust. Des del 1948 viu a Israel. Es dedica a les arts plàstiques i ha exposat la seva obra amb gran èxit a Estats Units, Europa i Israel.