En el marc cultural on ens toca viure convé més que mai reflexionar sobre les estratègies i el perfil de la persona que vol navegar, amb èxit, pels espais turbulents de la comunicació.
Sebastià Serrano ens fa veure en aquest assaig com la comunicació ha estat el motor de l'evolució i ha permès desplegar l'immens tirabuixó de la cultura com una de les manifestacions de la naturalesa mateixa.
L'autor mostra el caràcter excepcional de la inversió feta per la naturalesa en els valors de la comunicació i com les innovacions biològiques, tocades per les traces dels èxits comunicatius, han resultat extraordinàriament adaptables per potenciar la supervivència i l'evolució. En aquest sentit, hem de veure internet com una de les darreres passes del llarg camí que la informació enceta amb l'emergència de la vida.
Sebastià Serrano (Bellvís, Pla d'Urgell, 1944) és catedràtic de Lingüística General del Departament de Filologia Romànica de la Facultat de Filologia de la Universitat de Barcelona. Ha estat professor visitant d'universitats com Amsterdam, Lió, Autònoma de Mèxic, Buenos Aires, Berkeley o Roma. Autor, entre altres:
Elementos de lingüística matemática, Signes, llengua, cultura, Elogi de la passió pura, Comunicació, llenguatge i societat i Cap a una lògica de la seducció. Ha obtingut premis com l'Anagrama d'assaig, el Joan Fuster, el Xarxa, el Prat de la Riba de l'IEC, el Ramon Llull i el de la Fundació Enciclopèdia Catalana.
Una anàlisi científica de les estratègies per aconseguir una comunicació que proporcioni serenitat, gratificació i èxit.