{\rtf1\ansi\deff0{\fonttbl{\f0\fnil\fcharset0 MS Sans Serif;}}
\viewkind4\uc1\pard\lang3082\f0\fs16 El llibre Plantes aliment\'e0ries del Pirineu catal\'e0 \'e9s fruit de la recerca que els autors han dut i estan duent a terme en diverses comarques pirinenques: l\'b4Alt Empord\'e0, l\'b4Alt Urgell, el Bergued\'e0, el Capcir, la Cerdanya, el Conflent, la Garrotxa, el Pallars Juss\'e0, el Pallars Sobir\'e0, el Ripoll\'e8s i el Vallespir.
\par S\'b4hi transmet all\'f2 que s\'b4ha recollit de primera m\'e0 d\'b4informants que recorden i, en bona part, conserven, dels usos tradicionals del m\'f3n vegetal. Per a cada planta hom hi pot trobar el nom cient\'edfic, els noms populars, una breu descripci\'f3 de la mateixa planta i del lloc on viu i els usos de les diferents parts de la planta en tots els camps de l\'b4alimentaci\'f3. Aquesta darrera informaci\'f3 \'e9s completada amb receptes de menjars o begudes preparats amb cada planta.
\par Unes breus dades sobre aspectes etnobot\'e0nics altres que els alimentaris completen cada monografia, a part de les fotografies de cada planta i d\'b4algunes de les preparacions que se\'b4n fan.
\par }