{\rtf1\ansi\deff0{\fonttbl{\f0\fnil\fcharset0 MS Sans Serif;}}
\viewkind4\uc1\pard\lang3082\f0\fs16 Qu\'e8 pot aprendre Catalunya del fet que, malgrat l\rquote abast internacional de la bombolla immobili\'e0ria, nom\'e9s Espanya i Irlanda patissin una follia constructora que n\rquote ha disparat les xifres d\rquote atur? Per qu\'e8 les Balears, la comunitat que ha creat m\'e9s llocs de treball, \'e9s tamb\'e9 la que ha creat m\'e9s aturats? Per qu\'e8 el Pa\'eds Basc, que ha generat poca ocupaci\'f3, t\'e9 menys atur ara que fa vint anys?
\par En aquest assaig l\'facid i entenedor, Miquel Puig desmunta els t\'f2pics sobre la crisi: la cobd\'edcia dels banquers, la crisi financera, la bombolla immobili\'e0ria i la regulaci\'f3 laboral no s\'f3n els culpables dels actuals \'edndexs insostenibles d\rquote atur.
\par A partir de l\rquote an\'e0lisi de les traject\'f2ries dels diferents pa\'efsos de l\rquote Europa occidental i de les diverses comunitats aut\'f2nomes, La sortida del laberint mostra que hi ha dos models de societat: les que creen els llocs de treball que necessiten i les que creen molts llocs de treball per\'f2, paradoxalment, tenen cada cop m\'e9s atur. Malauradament, Catalunya est\'e0 esdevenint una de les segones. Miquel Puig explica per qu\'e8 i qu\'e8 hem de fer per corregir-ho.
\par La crisi actual no \'e9s econ\'f2mica sin\'f3 pol\'edtica, i el que ens cal no s\'f3n benintencionades actituds business friendly, combatre el frac\'e0s escolar o apostes per la \ldblquote societat del coneixement\rdblquote , sin\'f3 deixar de fer el que hem fet des de la Transici\'f3: gestionar el pa\'eds sense saber on anem.\~
\par }