¿Quina visió tenim els catalans de la comunitat musulmana que viu entre nosaltres? ¿És cert que els imams són una figura que impedeix la feliç integració de les persones musulmanes a la societat catalana? ¿Les creences religioses són realment la causa del fracàs de la integració de la comunitat musulmana a Europa? ¿Com ens afecta la por després dels últims atemptats terroristes islamistes? El paper dels imams a Catalunya, darrerament tan polèmic, és el de l'autoritat islàmica dins d'una societat no islàmica i esdevé el referent de moltes persones que, tot i haver emigrat o nascut en una terra amb una cultura molt diferent, no volen perdre la riquesa dels seus orígens i la seva tradició.
Jordi Moreras fa una radiografia precisa de com s'ha anat configurant la presència musulmana a Catalunya i reflexiona sobre el problema del reconeixement social a Europa del col·lectiu islàmic, que significa també garantir la igualtat d'oportunitats com a ciutadans de ple dret i de la defensa dels seus drets civils.
Els imams de Catalunya és un rigorós estudi elaborat a partir de la seriositat de qui, des de la reflexió i l'objectivitat, i amb la voluntat de combatre els prejudicis que minen la societat catalana, és capaç d'abordar un dels reptes més importants de la nostra societat.