• Calendari dels vells oficis

    Pont, Miquel EDICIONS PROA Ref. 9788484374398 Altres llibres de la mateixa col·lecció Altres llibres del mateix autor
    En aquest nou llibre, la mirada de Miquel Pont s'ha fixat en la lenta desaparició de vells oficis vinculats a l'agre de la terra. Sempre dibuixats amb la gràcia d'un estil net i vitalista, per les seves pàgines s'hi passeja una processó de basters i xolladors, cistellers i mondongueres, llauners i f...
    Dimensions: 15 x 15 x 240 mm Peso: 660 gr
    No disponible
    20,35 €
  • Descripció

    • Encuadernació : Tapa dura amb sob
    • ISBN : 978-84-8437-439-8
    • Data d'edició : 16/09/2002
    • Any d'edició : 2002
    • Idioma : Catalán
    • Autors : Pont, Miquel
    • Nº de pàgines : 232
    • Col·lecció : FORA COL·LEC
    En aquest nou llibre, la mirada de Miquel Pont s'ha fixat en la lenta desaparició de vells oficis vinculats a l'agre de la terra. Sempre dibuixats amb la gràcia d'un estil net i vitalista, per les seves pàgines s'hi passeja una processó de basters i xolladors, cistellers i mondongueres, llauners i filadors, ferrers i embaladors, que fan costat a la descripció tradicional de feines casolanes com la matança del porc o l'aventura d'haver de fer el pa d'amagat en temps de l'estraperlo. Són els senyals d'una manera de viure que potser ja no existeix, però Miquel Pont té l'encert de fer-la reviure en les pàgines d'aquest llibre.
    Alguns fragments de l'obra seleccionats per
    l'autor...

    Fragment 1
    Febrer
    Els dies es comencen a allargar, tot i que encara fa molt fred; comencen els dies de bonança, tot i que no poden ser gaire llargs perquè els arbres avancen la floració i segur que el fred, poc o molt, tornarà. Es considera que en aquesta època es quan surten les llocades de les gallines més ponedores. Arriba el moment d'espogar els arbres i podar els ceps. També és el temps del carnestoltes, de festa i disbauxa abans dels dies de recolliment de la quaresma.

    Fragment 2
    Octubre
    La feina clau de l'octubre, un cop acabades la verema i l'elaboració del vi, és acabar de sembrar. Sembla que, segons expliquen els padrins, els tradicionals balls de bastons de molts pobles de Catalunya, en què els balladors piquen a terra amb els bastons, no són res més que un record de les cerimònies primitives del començament de la sembra quan colgaven les llavors mitjançant uns pals.

Aquest lloc web emmagatzema dades com galetes per habilitar la funcionalitat necessària de el lloc, inclosos anàlisi i personalització. Podeu canviar la seva configuració en qualsevol moment o acceptar els paràmetres per defecte.

política de cookies

Essencials

Les cookies necessàries ajuden a fer una pàgina web utilitzable activant funcions bàsiques com la navegació a la pàgina i l'accés a àrees segures de la pàgina web. La pàgina web no pot funcionar adequadament sense aquestes galetes.


Personalització

Les cookies de personalització permeten a la pàgina web recordar informació que canvia la forma en què la pàgina es comporta o l'aspecte que té, com el seu idioma preferit o la regió en la qual vostè es troba.


Anàlisis

Les galetes estadístiques ajuden als propietaris de pàgines web a comprendre com interactuen els visitants amb les pàgines web reunint i proporcionant informació de forma anònima.


Marketing

Les cookies de màrqueting s'utilitzen per rastrejar als visitants en les pàgines web. La intenció és mostrar anuncis rellevants i atractius per a l'usuari individual, i per tant, més valuosos per als editors i tercers anunciants.


Subscriu-te al nostre butlletí

Vull rebre les novetats i els tombs temàtics de Llibres.cat
He llegit, comprenc i accepto la política de privacitat
Informació sobre el tractament de dades