{\rtf1\ansi\deff0{\fonttbl{\f0\fnil\fcharset0 MS Sans Serif;}}
\viewkind4\uc1\pard\lang3082\f0\fs16 Quan el Sr. Ross aborda durant la classe d\rquote hist\'f2ria el per\'edode del nazisme, els alumnes no poden entendre el comportament cec dels alemanys i com els van manipular. Ells mai no haurien perm\'e8s una cosa aix\'ed, s\rquote haurien rebel\'b7lat contra els d\'e8spotes. El professor decideix portar a terme un experiment per demostrar com es poden desenvolupar comportaments autoritaris o feixistes, i que el que va passar amb els alemanys pot repetir-se a qualsevol lloc i moment. No obstant, arriba un moment que l\rquote experiment se li escapa de les mans i comen\'e7a a prendre dimensions perilloses per als alumnes.
\par L\rquote Onada \endash novel\'b7la gr\'e0fica est\'e0 inspirada en la novel\'b7la del mateix t\'edtol de Morton Rhue. Aquest autor recre\'e0 de manera novel\'b7lada el telefilm americ\'e0 La Tercera Onada, rodat el 1981 i basat en un llibre escrit per William Ron Jones. Al seu llibre el professor Jones explica un experiment escolar portat a terme en un institut de Palo Alto, Calif\'f2rnia, el 1969. L\rquote any 2008, una producci\'f3 alemanya sota la direcci\'f3 de Dennis Gansel s\rquote encarreg\'e0 de portar a les pantalles de cinema aquesta hist\'f2ria, basant-se en la novel\'b7la i l\rquote experi\'e8ncia original.
\par Amb una economia de tra\'e7os i composicions d\rquote imatge impressionants, la jove il\'b7lustradora berlinesa Stefani Kampmann aconsegueix refor\'e7ar a la perfecci\'f3 l\rquote atmosfera amena\'e7adora que es viu al llibre original. La successi\'f3 d\rquote imatges de detalls de les escenes donen una din\'e0mica de pel\'b7l\'edcula a la hist\'f2ria i en permet una viv\'e8ncia m\'e9s directa.
\par }