En el curs del temps recull una tria dels papers que, des de l'any 1997 cap aquí, ha escrit Enric Sòria sobre literatura catalana. Redactats amb l'estil elegant, ric i precís que ha fet de l'autor un dels prosistes més importants de la literatura catalana actual, aquests textos són construïts sobre un coneixement excepcionalment vast i profund de les obres i dels autors que s'hi tracten, i, sobretot, a partir d'un amor incondicional per la literatura. El resultat és un trajecte fascinant a través de tota la història de les lletres catalanes, un itinerari de troballes i d'entusiasmes, de descobertes i de discrepàncies, de reflexions, d'intuïcions i d'il·luminacions, que constitueixen un bell testimoni de reconeixement de la lectura com a forma de vida.
Com bé diu el mateix Enric Sòria, un llibre és una carta, i sempre ens l'envia algú. En el curs del temps és, doncs, una carta d'amor a la literatura, i també, una incitació al diàleg amb un interlocutor de privilegi.
Enric Sòria Parra
(Oliva, La Safor
1958). Escriptor. Llicenciat en Història a la Universitat de València. Actualment és professor de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Ramon Llull. Corn a poeta ha publicat Mirall de miratges (1982), Varia et memorabilia (1984, reeditada amb ampliacions el 1988), Compàs d'espera (1993)i L'instant etern (1999), També ha publicat els diaris Mentre parlem (1991) i La lentitud del mar (2005), els aplecs assagístics Sermonari laic (1994), Incitacions (1997), L'espill de Janus (2000) i Cartes de prop (2006), sobre temes diversos, especialment literaris, i el treball Trenta anys de cultura literària a la Safor (1990), Ha traduït obres de Thomas de Quincey (Les confessions d'un opiòman anglés, 1995) i Franz Kafka (La metamorfosi, en col.laboració amb Heike van Lawick, 1989). Carlos Marzal va traduir una antologia dels seus versos, Andén de cercanías, al castellà (1996).