A mig camí entre la filosofia, la sociologia i la teoria de la literatura, Modernitat del món fungible es presenta com un estudi de la poesia actual que es practica als Països Catalans, per part de la generació que va néixer entre els anys seixanta i setanta, i que podem denominar la Generació de la caiguda del Mur. Aquests poetes del Tercer Mil·lenni, a través d'un realisme reflexiu, es proveeixen d'uns nous procediments metafòrics per forjar un nou llenguatge per referir el malestar d'aquest principi del segle XXI, aquest líquid món fungible dins del qual està immers l'individu contemporani tot i que estigui educat per viure un món d'ahir.
La pèrdua de vincles, de compromís, de referències ètiques, morals, polítiques i econòmiques, i la dissolució absoluta del principi de felicitat en favor d'una líquida i evanescent emoció han provocat una crisi en l'ésser dels nostres dies que fa que, un cop més, ens tornem a plantejar la pregunta que va formular Hölderlin en un dels seus versos: "Poetes en temps de crisi?". Amb una clara influència del pensament postmordern d'autors tan destacats com Eco, Rorty, Bauman, Rosset, Jordi Julià aconsegueix assajar una lúcida explicació de com la vida actual condiciona la poesia que es practica en aquest moment.
Jordi Julià és llicenciat en Teoria de la Literatura i Literatura Comparadaper la Universitat Autònoma de Barcelona, on exerceix de professors des de 1995. Ha escrit els volums d'estudi i assaig: Al marge dels versos (1999), Un segle de lectura (2002), La perspectiva contemporánea (2002), El poeta sense qualitats (2004), entre d'altres.