Encara que les llengües, eines poderoses de comunicació i alhora instruments identitaris dels individus i de les comunitats, han estat estudiades des de moltes òptiques, són pocs els estudis que tracten específicament els elements de relació amb els parlants potencials, vistos com a consumidors lingüístics, i amb els parlants de llengües veïnes, vistos com a competidors.
Màrqueting lingüístic i consum ofereix un conjunt de reflexions de diversos especialistes a partir d'un punt de vista innovador dels fenòmens relacionats amb la promoció explícita i conscient d'una llengua com un objecte de mercat. Presenta elements teòrics i metodològics propis del màrqueting útils per aquesta nova aplicació sectorial, els condicionants que cal tenir presents i algunes accions dissenyades per incrementar la participació d'una llengua en una mercat i augmentar-ne el volum dels consumidors. També analitza alguns sectors en què la llengua té un pes clau, com la publicitat, els mitjans de comunicació o Internet, i alguns àmbits funcionals en què l'especificitat de la dimensió lingüística és alta, com són els joves i les grans empreses.
Una nova mirada, des del màrqueting, a les llengües, els parlants i els productes lingüístics per trobar solucions concretes que puguin aportar un volgut augment d'índex de resposta.