Hortera, vulgar, imperialista, conservadora, depredadora, confusa, mercantil, immoral... És la "cultura de masses" autèntica cultura?
Vivim un període de confusió. Els criteris de valor vigents fins a la modernitat ja no resulten útils per orientar-se en l'oceà de propostes estètiques i productes de consum que ens inunda. La cultura de masses té un caràcter interclassista i sovint tendeix a ocupar, o a suplantar, les formes tradicionals de cultura popular. Però la cultura de masses és, per tot això, l'enemic a abatre?
Jordi Busquet proposa uns instruments intel·lectuals que permetran assajar respostes a interrogants con aquest. El problema de la identitat i de la diferenciació cultural, el problema de la massificació i la distinció, els greuges contra la cultura moderna, contra al "kitsch" i l'"hortera", o contra la democratització cultural, són vistos a partir de les posicions de Daniel Bell, Edgar Morin, Walter Benjamin, Pierre Bourdieu i altres protagonistes del debat cultural del segle XX.
El sublim i el vulgar va ser guardonat amb el VIII Premi de la Comunicació de Masses de la Generalitat de Catalunya.