{\rtf1\ansi\deff0{\fonttbl{\f0\fnil\fcharset0 MS Sans Serif;}}
\viewkind4\uc1\pard\lang3082\f0\fs16 Les plantes arom\'e0tiques, conegudes des de temps antics i d'una gran tradici\'f3 a la cultura catalana, s\'f3n el pretext perqu\'e8 la N\'faria Duran i la Montserrat Roig ens portin, per camins diversos i variats, a saber con\'e8ixer-les, cultivar-les i aprofitar-les a la cuina, al mateix temps que a trav\'e9s d'uns textos ben trobats i ben escrits ens expliquin com s\'f3n les seves aromes, quina \'e9s la seva hist\'f2ria i a quines tradicions van lligades. Quin \'e9s l'origen de la salsa griviche? Quantes classes de pesto hi ha? Lliguen b\'e9 la farigola i l'alf\'e0brega? Quan hem de plantar el julivert? On podem trobar rementerola? En donar resposta a aquestes i tantes altres preguntes, aquest llibre pren una dimensi\'f3 molt m\'e9s \'e0mplia que el d'un simple receptari. Aprofitant algunes de les receptes que ens ofereixen, es poden generalitzar algunes t\'e8cniques culin\'e0ries i aix\'ed, ens ensenyen a confitar, a coure a la sal, a fer un rostit o a elaborar un bon gelat.
\par }