{\rtf1\ansi\deff0{\fonttbl{\f0\fnil\fcharset0 MS Sans Serif;}}
\viewkind4\uc1\pard\lang3082\f0\fs16 El vi i el cava representen el tercer sector m\'e9s important de la ind\'fastria agroaliment\'e0ria catalana. A Catalunya hi ha dotze denominacions d\rquote origen, per la qual cosa els vins catalans gaudeixen d\rquote una rica diversitat. Com molts d\rquote altres sectors, t\'e9 una regulaci\'f3 normativa, entre la qual hi ha la normativa ambiental. Cal realitzar un plantejament integrat de la prevenci\'f3 i control de les emissions a l\rquote atmosfera, l\rquote aigua i el s\'f2l, de la gesti\'f3 de residus, de l\rquote efici\'e8ncia energ\'e8tica i de la prevenci\'f3 d\rquote accidents.
\par
\par En aquest document es descriuen els resultats principals, se sintetitzen les conclusions m\'e9s importants sobre les millors t\'e8cniques disponibles d\rquote aquest sector i es donen els corresponents nivells de consum i emissions.
\par El primer objectiu d\rquote aquesta publicaci\'f3 \'e9s disposar d\rquote un document de s\'edntesi que permeti a les parts interessades (empreses del sector, enginyeries, consultories...) una comprensi\'f3 m\'e9s \'e0gil de les recomanacions per aplicar les MTD del document BREF esmentat.
\par Un segon objectiu \'e9s desenvolupar m\'e9s \'e0mpliament les t\'e8cniques que es poden aplicar al sector vitivin\'edcola, ja que aquest subsector est\'e0 poc desenvolupat en el document BREF.
\par Finalment tamb\'e9 es pret\'e9n que serveixi de suport en les tasques que tenen encomanades les diferents unitats del Departament de Territori i Sostenibilitat en l\rquote elaboraci\'f3 de les autoritzacions ambientals integrades de les activitats afectades per la Llei 20/2009.
\par Paral\'b7lelament, diversos organismes i institucions com l\rquote Organitzaci\'f3 Internacional de la Vinya i el Vi (OIV) i la Federaci\'f3 Internacional de Vins i Licors (FIVS) han elaborat guies i recomanacions orientades a un menor impacte ambiental del sector vitivin\'edcola i una producci\'f3 m\'e9s neta.
\par }