{\rtf1\ansi\deff0{\fonttbl{\f0\fnil\fcharset0 MS Sans Serif;}}
\viewkind4\uc1\pard\lang3082\f0\fs16 El m\'f3n rom\'e0 no sols \'e9s una part important dels or\'edgens de Catalunya, tamb\'e9 ens acompanya cada dia en rec\'f3rrer les places i carrers de les nostres ciutats. Hi ha aspectes, per\'f2, molt oblidats o, si m\'e9s no, poc coneguts pel gran p\'fablic. Un d'ells la seva cuina. Malgrat que sovint en fem refer\'e8ncia, i tret d'alguns cuiners arriscats, endinsar-s'hi sembla tota una aventura, de vegades marcada pels t\'f2pics. Els novel\'b7listes Coia Valls i Xulio Ricardo Trigo han volgut oferir-nos la seva visi\'f3 de la cuina romana, i \'e9s una visi\'f3 plena de curiositat, liter\'e0ria per\'f2 tamb\'e9 pr\'e0ctica, seriosa i, a la vegada, l\'fadica, en l'intent de trobar l'actualitat d'aquells plats, la manera d'adaptar-los al temps actual. Aix\'ed, de la m\'e0 dels personatges d'El somni de T\'e0rraco, de X. R. Trigo, ens fan un recorregut per una cuina singular, de vegades molt lluny dels gustos actuals, d'altres sorprenentment propera. Per\'f2 sempre mereixedora de la nostra atenci\'f3.
\par }