Llibre perfecte per introduir els adolescents a la cuina, per als que encara no s'hi han posat mai i per als que ja ho han fet, bo per als de 12 anys i bo per als de 18 anys. I això és així perquè l'Ada Parellada -una de les cuineres de més prestigi del país- explica de manera ben planera i en el seu propi llenguatge 45 receptes que canviaran la visió de la cuina que tenen aquells que s'hi resisteixen. Organitzat en tres nivells de dificultat: de 12 a 14 anys, de 14 a 16 i de 16 a 18, a cada una de les receptes hi trobarem cinc apartats complementaris que pretenen fer-nos la cuina més fàcil: per arrodonir la recepta; els estris adequats; com substituir els ingredients que no tenim a mà; trucs per avançar l'elaboració i en què poden donar un cop de mà els pares.
Per als que teniu de 12 a 14 anys: Entreno ESO. Sopa de síndria i tomàquet. Crema de coliflor amb sobrassada. Amanida de tomàquet, tonyina i blat de moro. Amanida de patata, ou i salsa verda. Crestes de pastanaga i xampinyons. Macarrons amb salsa de formatge... ? Per als que ja teniu de 14 a 16 anys: Que us ho passeu bé, pares: Sopa de meló, iogurt i pernil. Crema de carbassa. Amanida d'espinacs, pollastre, poma i nous. Trinxat de patates amb sobrassada. Bròquil gratinat... ? Per als que aviat arribareu als 18 anys: Avui m'ho jugo tot. Vichyssoise. Sopa de bolets. Amanida d'alvocat, meló, gambes i salmó fumat. Coca de trinxat d'albergínia, pernil i espàrrecs verds... ? Per acabar.