{\rtf1\ansi\deff0{\fonttbl{\f0\froman\fcharset0 Times New Roman;}{\f1\fnil MS Sans Serif;}}
\viewkind4\uc1\pard\sb100\sa100\lang1027\f0\fs24 Tots els vinarossencs han menjat, alguna vegada, un tall de c\'f3c de tonyina, un mico o un pastisset de Santa Caterina. Ja s\'f3n molts menys, per\'f2, els qui hauran menjat una coca celestial, una farinada de piment\'f3 roig o un c\'f3c de sardines fresques. Ara b\'e9, si pregunt\'e9ssem pel poble quanta gent sabria fer aquestes pastes tradicionals vinarossenques i situar-les en el moment de l\rquote any en qu\'e8 es menjaven antigament, nom\'e9s les persones m\'e9s grans \endash sobretot dones\endash sabrien contestar.
\par Aquestes p\'e0gines s\'f3n un recull de receptes dolces i salades tradicionals de Vinar\'f2s. Ara, moltes les trobareu als forns de pa del poble i algunes a les cases particulars. Per\'f2 antigament, totes aquestes elaboracions es feien a casa i nom\'e9s es menjaven en moments molt concrets de l\rquote any, determinats per la temporada dels productes naturals i les festivitats que se celebraven al llarg de l\rquote any. El llibre explica quins ingredients calen i com es fan les pastes, per\'f2 tamb\'e9 aporta alguna cosa m\'e9s: repassa la hist\'f2ria dels productes i els seus elaboradors; i els lliga a la manera de viure dels vinarossencs antics, aquells qui van crear el que ara nosaltres considerem la nostra tradici\'f3. \'c9s un llibre, doncs, que vol ajudar a mantenir viva una part de la nostra cultura gastron\'f2mica.
\par \pard\lang3082\f1\fs16
\par }