De l'humil i deliciós lluç arrebossat, a l'aristocràtica caldereta de llagosta. El reconegut historiador i gastrònom Jaume Fàbrega ens convida a fruir del peix i el marisc en qualsevol ocasió: un dinar improvisat, un àpat informal, o un sopar per quedar molt bé.
Amb aquest llibre els cuiners novells aprendran la millor manera de cuinar cada peix i hi trobaran consells útils per a comprar-ne, amb la seguretat de no equivocar-se. I els experimentats, a més de tenir-hi les receptes típiques catalanes, podran anar més enllà amb les propostes tradicionals de Grècia, el Marroc, la Xina, Amèrica o el Japó.
Jaume Fàbrega és historiador, crític d'art i assessor gastronòmic. Actualment imparteix classes de gastronomia a l'Escola Universitària de Turisme i Direcció Hotelera de la UAB. És autor de més de trenta llibres, entre els quals destaquen els 9 volums de La cuina catalana (1995-2001), Nació i deglució (1997), els 3 volums de La cuina mediterrània (1997-1998), La cultura del gust als Països Catalans (2000), La cuina del país dels càtars (2003) i Menjant amb amics i coneguts (2004).