Malgrat que al seu carnet d’identitat hi consta el nom de Joan Bayén Pérez, quan es diu aquest nom són molt poques les persones de la Boqueria que saben de qui es parla. Ara bé, si algú pregunta pel Pinotxo o el Juanito, aleshores de segur que no hi haurà cap problema per localitzar aquest emblemàtic personatge del mercat. Nascut a Barcelona el 1934, la seva relació amb la Boqueria es va iniciar ja de ben menut, quan la seva mare va adquirir un petit bar al mercat i el noi hi acudia diàriament per donar un cop de mà. Des d’aleshores fins avui ha plogut molt, i el Juanito, al capdavant del ver Pinotxo, s’ha fet un nom en el món de la restauració i la seva popularitat ha traspassat els límits del mercat per estendre’s per la ciutat i, fins i tot, arribar a diferents punts del planeta.
Pinotxo: la vida i la cuina a la Boqueria recull les millors receptes del bar Pinotxo, amanides amb les anècdotes més suculentes del cèlebre Juanito.