Passa’m la recepta és un llibre de cuina eminentment pràctic, amb menús per a totes les ocasions, disposats en forma de receptes que funciones al detall.
L’autora, una apassionada de la bona cuina, aboca tota la seva experiència com a amfitriona i posa en paper les receptes que sovint li han demanat els seus convidats.
Com diu Carme Ruscalleda al pròleg, aquest és un llibre engrescador, capaç d’entusiasmar fins i tot aquells que creuen que cuinar és difícil o posat. És una obra que us suggerirà mil maneres d’ampliar el vostre receptari, bo i barrejant la cuina de sempre amb la de festa, la tradicional amb la més innovadora. A cada plat, l’autora hi afegeix detalls molt útils com si es pot preparar amb antelació i si és apte per a la congelació.
Hi trobareu propostes per a tots els gustos i solucions per a totes les ocasions: àpats lleugers, delicatessen per a gurmets, sopars freds d’estiu, menús ràpids per a visites imprevistes, menús efectius preparats amb antelació, celebracions diferents, menús japonesos, sopars ètnics i originals… En definitiva, un llibre per a tots els que gaudeixen dels plaers de la taula!
Marta Carnicero Hernanz (Barcelona, 1974), enginyera industrial i professora de tecnologia, es dedica a la cuina com a aficionada des que era petita. La seva inquietud gastronòmica l'ha dut a estudiar a la prestigiosa Escola d’Hostaleria Hofmann, així coma a realitzar diversos cursos monogràfics (sobre cuina japonesa, tibetana, persa, mediterrània i basca entre d’altres). Guanyadora d’un concurs de cuina a l’emissora RAC1, planifica els seus viatges d’acord amb el seu interès per les cuines d’altres cultures i, amb el temps, ha acumulat una biblioteca gastronòmica de més de 200 volums en diversos idiomes, aconseguits tant dins com fora del país.
Entre les seves aficions figura el fet de provar tot tipus de cuines i extreure’n idees per a plats que després prepara a casa. Li agrada visitar les cuines dels bons restaurants i no perd l’oportunitat de demanar consell als seus cuiners.
El que més li agrada, però, és practicar, i veure com els resultats de la seva cuina fan gaudir els seus convidats.