Un dels llibres més complets sobre cuina índia que es pot trobar en llengua no anglesa és, sens dubte, aquest receptari de Montserrat Sariola, una magnífica oportunitat per conèixer i practicar una de les cuines més antigues del planeta.
Montserrat Sariola presenta 65 receptes per preparar aperitius, sopes, arrossos, verdures, llenties, amanides, carns, peixos, iogurts, txutnis, postres i pa. A més a més, però, l'obra també inclou una àmplia descripció de les espècies i herbes aromàtiques que s'utilitzen en la cuina hindú, l'explicació d'algunes tècniques pròpies d'aquesta cuina i una introducció a les tradicions i peculiaritats de la gastronomia índia.
A través de La cuina índia, doncs, ens introduïm en un món d'olors noves, gustos desconeguts i colors vius. Una manera diferent d'entendre la cuina que ens aporta la possibilitat de descobrir plats inèdits per a la cultura mediterrània i d'ampliar la gamma de sensacions que el bon menjar sempre proporciona.