Catalunya té mar i muntanya, regadiu i secà, clima mediterrani i continental... I, de bracet amb la varietat geogràfica, va la varietat gastronòmica. Aquest llibre us proposa viatjar d'una punta a l'altra seguint el fil dels bons plats i productes que ofereix cada zona. Amb molta informació pràctica per saber on menjar, on dormir i què visitar a cada lloc. 52 caps de setmana: tot un any de plaers i descobertes, entre els quals hi ha: arròs a banda al delta de l'Ebre, formatge artesà al Pirineu, calçots a l'Alt Camp, cassola de tros al Pla d'Urgell, pastisseria a Barcelona, vi negre al Priorat, civet de caça al Ripollès, avellanes al Baix Camp, boles de picolat a la Catalunya Nord, coca de recapte a la Noguera, allipebre a l'albufera de València, trinxat a la Cerdanya, oli a les Garrigues, Cim-i-tomba a la Selva, cóc a Fraga, truita amb suc al Priorat, bolets al Berguedà, tombet a Mallorca...