Aquest llibre, que també hauria pogut tenir com a títol Les cuines tradicionals de les veïnes del barri antic de Valls, descriu amb molta estima el paisatge gastronòmic i humà de Valls, ciutat castellera i calçotaire de Catalunya.
Recopilar i alhora difondre el patrimoni culinari és un dels objectius d’aquest recull de receptes que es presenten acompanyades d’un apunt biogràfic dels veïns i veïnes que han ajudat a l’elaboració del receptari com un esbós antropològic al paisatge humà vallenc. Són gent que estimen Valls, per tant mereixedores d’una petita ressenya identitària i de veure reflectit el seu art de remenar cassoles escrit en un llibre.
La cuina forma part d’un territori i de la seva cultura, i en aquest cas hi trobarem una forta vinculació a la terra d’una gent amb una capacitat extraordinària per cuinar i aplegar-se al voltant d’una taula per gaudir d’una bona cassola i de passada encetar conversa amable. Preservar les cuines tradicionals és contribuir a preservar el nostre patrimoni.
Pel que fa a les receptes, hi trobareu des de les suculències d’un fricandó fins la cassola del tros, als cargols amb ganyils, el conill a la maquilimòquili o la ratafia de llet de cabra. Tot amanit pels comentaris plens d’ironia gastronòmica i saviesa de la Sula Antic, que estimulen i fan més amable la lectura.