Un llibre pensat per a qui vulgui conèixer el que han menjat de sempre els menorquins com per a tots aquells illencs que cerquin una eina pràctica per cuinar els seus plats de tota la vida.
La cuina dels menorquins explicada d'una manera minuciosa, senzilla i entenedora. Des de la caldera de llagosta, els gustosos perols i els humils però sabrosos oliaigos, fins a la variada rebosteria de l'illa. Les millors receptes de sempre amb tota l'amorosia de qui se sap hereu d'una llarga tradició familiar de dedicació a la cuina.
Josep Borràs (Maó, 1931) va aprendre l'ofici de cuiner de la seva mare, Na Nina Anglada. En aquest llibre hi ha volgut posar tota l'experiència acumulada durant més de quaranta anys de professió i la debilitat que, com a bon menorquí, ha tingut sempre pels menjars de la seva infantesa.
Damià Borràs (Maó, 1957) ha publicat poesia i novel·les, i ha traduït i adaptat, per ser representades als escenaris menorquins, obres de Goldoni, Boris Vian i Jean Genet, entre d'altres. Dels seus pares, en Josep Borràs i na Zulema Barber, va aprendre a estimar els mots i la cuina dels menorquins.