Aquelles llesques de pa amb vi, amb oli, amb sucre o mel; aquells menjars de bacallà amb patates i allioli, o amb fesols, i de fesols amb arengada, llonganissa o cansalada; aquells bunyols de bacallà; aquella escudella o carn d'olla feta amb aigua de cisterna i el foc a terra; aquells suquets de peix fets per pescadors; aquells pastissets, "corassons", cócs ràpids o orelletes fets a casa amb aquell foc de carbó o llenya; aquelles carns, a la brasa o guisades, acompanyades de la gràcia de cada cuinera... Un conjunt de secrets i receptes gastronòmiques d'una terra per llepar-s'hi els dits.
Charo Ciprés Martín (Castellote, Terol, 1947) i Carme Arjona Cabello (Valls, Alt Camp, 1956) van començar a compartir la seva afició per la cuina presentant-se als Concursos de Romesco. Des d'aleshores l'enriquiment mutu ha afiançat una amistat que les ha dut al gust d'escriure 200 receptes de cuina del Tarragonès. En paraules de la Carme: «una cuina tradicional però, a la vegada, restauradora i actual».