Mossèn Puig és un sacerdot que estima les dones, però l'esclat de la Segona Guerra Mundial alterarà fatalment la relació amb la seva amant, la delicada Alexandrine Bouisse. La història del seu amor secret i esquitxat de mala consciència evoluciona emmarcada per un dels episodis més vergonyosos de la història de França: el règim col·laboracionista de Vichy i la pusil·lànime complicitat del mariscal Pétain davant les deportacions de jueus als camps de concentració nazis.
Amb la ironia i el sarcasme característics de l'autor rossellonès, i amb un llenguatge ric i ple de matisos, Bezsonnof ens presenta una novel·la que combina magistralment la pulsió bèl·lica amb la passió filològica, diluïdes ambdues amb quatre gotes de cinisme i de melanconia
AmbLes amnèsies de Déu, Joan-Daniel Bezsonoff confirma definitivament que és una de les revelacions de la literatura catalana dels últims anys.
"Una prosa que mai no cau en la banalitat. Al contrari, és una prosa molt competent, sovint lluminosa» Jordi Làrios, El País.
"Su catalán no se parece al de ningún otro escritor. Tiene la sutileza de un Josep Sebastià Pons y la gracia del lenguaje popular, directo y escatológico. Es delicado si se trata de crear un clima amoroso, pero brutal cuando describe el impacto que esparce el cerebro de la amada por el escaparate o al descubrir dos cabezas cortadas en un cubo» Julià Guillamon, La Vanguardia.
Joan Daniel Bezsonoff (Perpinyà, 1963) és professor de llengua catalana a Perpinyà i col·laborador de l'edició rossellonesa del diari El Punt i del Quadern del País. Les seves primeres novel·les, entre les quals destaquen Les rambles de Saigon(1996), Les lletres d'amor no serveixen de res (1997), La revolta dels geperuts (1999) i Les dones de paper (2001), van ser publicades per l'editorial rossellonesa Trabucaire. Empúries ha publicat La presonera d'Alger (2002) i La guerra dels cornuts (2004), que va obtenir el premi Just M. Casero 2003 i el premi Mediterranée 2004.