Lliçons de la bona vida és un nou periple pels plaers infinits de la gastronomia de França. Proveït d'una forquilla, un ganivet i un llevataps, Peter Mayle ens acompanyarà als restaurants més petits i apartats, als mercats, als festivals anuals i a les vinyes; podrem veure de prop la Fira dels Cargols a Martigny-les-Bains, un cap de setmana sencer dedicat al cargol, humil però venerat; assistirem a una bovillabaisse memorable en un restaurant de platja a Côte d'Azur; anirem a la recerca del pollastre perfecte, o ens trobarem amb els inspectors de la guia Michelin, que fan visites d'incògnit als restaurants.
Com sabem molts de nosaltres, la gastronomia és un bon punt de partida per gaudir de la vida, i Peter Mayle no es cansa d'observar i d'escriure amb humor i ironia la vida de la gent que pot tenir com a gran passió les anques de granota o una truita feta com déu mana. Com ja va fer a Un any a la Provença, Peter Mayle mostra a Lliçons de la bona vida una gran habilitat per proporcionar bones estones al lector; les seves obres sempre tenen la justa mesura d'humor, passió, suspens i encant per celebrar la joie de vivre.