Fins ahir els nois i les noies, d'abraçar-se i fer-se petons (muntar-s'ho) en deien primera base, fent un símil amb el lèxic del beisbol. Segona base era fer-se petons amb llengua i grapejar i acariciar. Tercera base era sexe oral. Última base era arribar fins al final.
Això ahir. Avui, passat l'any 2000, ja podem deixar córrer això de muntar-s'ho. Els nois i les noies d'avui dia ho trobarien massa afectat. La primera base, ara, és fer-se petons amb llengua (anomenats "hoquei d'amígdales") i grapejar i acariciar. Segona base és el sexe oral. Tercera base és arribar fins al final. Última base és dir-se els noms. I que poc sovint que es diuen el nom, els nostres adolescents!
Aquest és sols un dels aspectes que el periodista i escriptor Tom Wolfe ens revela dels nous costums de la societat nord-americana, en autèntica "mutació" després d'uns anys d'accelerat creixement econòmic i d'avenços científics increïbles.
L'enginyeria econòmica i la creació de Silicon Valley, els descobriments en genètica i neurociència, l'evolució de l'art contemporani, la nova funció de la premsa i el declivi de la narrativa al seu país són objecte d'anàlisi i crítica per part d'un autor partidari de mantenir un estret lligam entre el que escriu i la realitat que l'envolta. Sens dubte, una de les reflexions més lúcides per entendre el món contemporani.